utorak, 12. lipnja 2012.

Jadranski otoci Krk, Cres, Lošinj, Pašman i Ugljan, lipanj 2012.

Vikend, 02 i 03. lipnja, odlučili smo po dogovoru provesti na najvišim vrhovima naših otoka i to Cresu, Lošinju, Krku, Pašmanu i Ugljanu. Točnije na njihovim najvišim vrhovima Sisu 639m, Osorščici- vrh Sveti Mikula 557m, na Obzovu 569m, vrhu Veliki Bokolj 274m i vrhu Šćah 286m. I tako dok je u Zagorju padala kiša mi smo uživali u lijepom, malo vjetrovitom ali ipak više sunčanom vremenu, planinareći po prekrasnim jadranskim otocima.
Druženje smo, u subotu do kasno u noć, nastavili s planinarima PD Belveder u Biogradu na moru, gdje smo nazočili manifestaciji Biogradski stol, a radi se o festivalu izvorne hrane, pića i gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora kojom u Biogradu i službeno započinje nova turistička sezona.
Ovim putem se zahvaljujem članovima PD Belveder na pruženom gostoprinstvu i nadam se da ćemo imati priliku isto uzvratiti.
U povratku s otoka, put smo nastavili preko Like gdje smo izvršili uspon na Zir, na kojem smo primjetili da je ukraden žig kojim je označena točka HPO-a.

 
Nema komentara:

Objavi komentar