ponedjeljak, 23. srpnja 2012.

Ojstrica, srpanj 2012.


Zadnji sunčani dan u proteklom tjednu iskoristili smo za obilazak Kamniško – Savinjskih Alpi, točnije planine Ojstrice visine 2350m. i Kocbekova doma na 1808m. Obzirom da smo imali u ekipi dvojicu mladih i neiskusnih planinara izabrali smo za uspon lakšu, južnu stranu  planine, točnije iz lokacije Podvežak, na koju se dolazi cestom iz doline Podvolovjek. Put prolazi crnogoričnom šumom pokraj pastirske koče na Podvežku. Staza nije u samom početku zahtjevna, penje se i lagano spušta padinama okolnih planina. Po izlasku iz šume otvaraju se prekrasni vidici na okolne vrhove i ubrzo se stiže do sedla odakle se otvara pogled na dolinu Korošice i Kocbekovom domu, te prema vrhu Ojstrice.
Kako je već prije bilo dogovoreno put smo nastavili prema vrhu Ojstrice. Sam put započinje kroz klekovinu, kratkim laganim dijelom sve do strmijih uspona i težeg neosiguranog u završnom dijelu, osim nekoliko klinova. Tijekom cijelog završnog dijela otvara se pogled prema Logarskoj dolini koja se proteže u svojem punom sjaju. U svakom pogledu jedan ne prezahtjevan hod a prekrasan pogled s vrha Ojstrice. Da nam zadovoljstvo bude veće tijekom cijelog puta pratilo nas je sunčano vrijeme s blagim vjetrom u završnom dijelu. Na vrhu uživanje u suncem obasjanim vrhovima okolnih planina, utiskivanje žigova u dnevnik Slovenske planinske poti i još jedan dvotisučnjak više u nogama.
Nakon kraćeg zadržavanja i fotografiranja uslijedio je spust prema Kocbekovom domu, kamenitom padinom planine kroz klekovinu u nižem dijelu.
Još jedan lijep dan proveden u Alpama.

















































































































                                                                    

Nema komentara:

Objavi komentar