ponedjeljak, 3. kolovoza 2015.

Kranjska i Koroška Rinka, Turska gora i Brana, kolovoz 2015.

Ponovo, nakon dva tjedna, u istim Kamniško Savinjskim Alpama, ali ovaj puta druga priča, početna destinacija ista, Logarska dolina, ali nastavak na drugu stranu, cilj naporniji kaj se tiče hodanja ali lakši po tehničkoj zahtjevnosti od Mrzle gore. Početak, Logarska dolina, nastavak po stijenama Turskog žleba pa uspon na prvi vrh, Kranjska Rinka 2453m, vrijeme sunčano s malo vjetra i nekim malim oblacima, taman za fotografiju. Nakon kratkog odmora, fotografiranja i udaranja žigova u dnevnike, spuštanje s vrha i uspon na Korošku Rinku 2433m. Postupak isti, fotografija, žigovi i idemo dalje. Spuštanje ponovo do Turskog žleba i nastavak pored njega na Tursku goru 2252m. Putom prema vrhu počelo se nešto kvariti vrijeme, a na samom vrhu magla da se može rezati, naravno razočaranje, nema ništa od fotografija, i onda kao da je sam Bog čul moje gunđanje, magla se polako počela spuštati i nestajati a vrhovi okolnih planina izranjali su kao divovi, to je nešto najljepše u planinarenju, fantazija planinarenja. Imao sam osjećaj da bi na ovom mjestu mogli ostati cijeli dan, ali čekao nas je još jedan malo zahtjevan silazak po Kotličima koji su više od polovice posajlani  i s dosta klinova. Nakon spuštanja na 1900m uslijedio je uspon na još jedan vrh, Brana 2252m. Na Brani ponavljanja Turske gore najprije magla a onda uživanje. Na vrhu Brane nismo se mogli duže zadržati jer nas je čekao silazak u Logarsku dolini i povratak u Ivanec.
Kad bi trebao analizirati taj dan, rekao bi.... dosta naporno hopsanje :) gore dolje po Alpama, tehnički ne previše zahtjevno, malo po klinovima, malo po sajlama i puno po kamenju, za to treba imati samo dosta kondicije i veliku volju i naravno sve se može. Pozdrav do nekog novog vrha, hvala na čitanju i gledanju, ako sam vam fotografijama prenio barem jedan mali djelić ljepote Alpi i planinarenja nitko zadovoljniji od mene.

Slap Rinka i Orlovo gnijezdo.

"Tank štela"

Stanica GSS -a na Okrešlju, nedavno izgrađena jer je stara izgorjela.

Pokoj im vječni :(

Turski žleb 



U stijeni Turskog žleba.




Pogled prema Mrzloj gori.


Ima ih na vrhu :)

Rinke, prvi današnj ciljevi.





Skuta

Planinari na vrhu Skute.


Neki od današnjih ciljeva.

Koroška Rinka ili Križ

Vrh Koroške Rinke.

Brana






Panoramski pogled s vrha Kranjske Rinke s lijeva na desno... Krofička,Ojstrica, Škarje, Planjava, Kamniško sedlo, Brana i Turska gora.



Koroška Rinka

Panoramski pogled s Koroške Rinke.... Kranjska Rinka, Skuta, Grintovec i Kočne.


Kranjska Rinka

Vrh Kranjske Rinke.

Skuta

Vrh Skute.

Grintovec

Kočne






Pogled s Turske gore.




Turska gora






Brana









Ulaz u Kotliče.















Brana












1 komentar: