utorak, 11. prosinca 2012.

Ivanečka planinarska obilaznica - IPO, prosinac 2012.


U nazočnosti stotinjak planinara iz desetak planinarskih društava i udruga, 09.12. službeno je otvorena "Ivanečka planinarska obilaznica". Nakon pozdravnog govora predsjednika PK Ivanec Tomislava Friščića, skupu se obratio gradonačelnik grada Ivanca i potpredsjednik Hrvatskog sabora, Milorad Batinić koji je i službeno otvorio IPO. Kapelan crkve sv. Marije Magdalene, Petar Mlakar, posvetio je obilaznicu te smo se nakon molitve uputili u obilazak. Ivanečka planinarska obilaznica dužine je oko 19 kilometara i prolazi vinogradima i šumama ivanečkog kraja. Ima osam kontrolnih točaka, koje započinju u centru Ivanca ispred crkve, a završavaju na ivanečkim jezerima. Prilagođena je svim dobnim skupinama i nije prezahtjevna, kružnog je karaktera i to joj daje dodatnu draž. Obilaskom ove obilaznice mogu se vidjeti sve ljepote ivanečkog kraja, kako panoramskim pogledom prema Ivancu, uređenim vinogradima tako i šumskim izvorima pitke vode, a većim dijelom obilaznice postavljene su klupe za odmor izletnika i planinara.
Protekli vikend ostat će u lijepom sjećanju svim učesnicima pohoda, kako u dobročinstvu domaćina, tako i u prekrasnom, suncem obasjanom, snježnom zimskom danu.
Sve u svemu, još jedna lijepa planinarska obilaznica, koju vrijedi vidjeti i uživati u ljepotama kraja kojim prolazi a zahvaljujući marljivim planinarima Planinarskog kluba Ivanec koji su ju svojim radom i trudom osmislili i ostvarili.

Okupljanje planinara ispred ivanečke crkve Sv. Marije Magdalene.
Kontrolna točka broj jedan.

Prigodnim govorom, okupljenim planinarima, obratio se predsjednik PK Ivanec Tomislav Friščić.

Ivanečku planinarsku obilaznicu službeno je otvorio gradonačelnik grada Ivanca i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić.

Kapelan crkve sv. Marije Magdalene, Petar Mlakar, posvetio je obilaznicu te smo se nakon molitve uputili u obilazak.

Posveta Ivanečke planinarske obilaznice.

"Jamine "- druga kontrolna točka.


"Žgano vino" - treča kontrolna točka.


Info punkt PK Ivanec u Prigorcu - četvrta kontrolna točka.
Lokalitet "Šumi" - peta kontrolna točka.
Naselje Ivanečka željeznica - šesta kontrolna točka.


Sveti duh - kapela i groblje iznad Prigorca, sedma kontrolna točka.
Jezera "Jarki" - osma kontrolna točka.Planina Ivanščica - pogled sa Svetog duha,sedme kontrolne točke.

Ivanec - pogled s druge kontrolne točke u Jaminama.
Nema komentara:

Objavi komentar