ponedjeljak, 14. veljače 2011.

Karavanke - Peca, veljača 2011.

U petak na jutarnjoj kavici pao je prijedlog da bismo u nedjelju na Pecu mogli otići zalijepiti naljepnicu Planinarskog kluba Ivanec koju još nismo stavili. Isti je usvojen u roku od jedne minute, bez obzira na vremenske uvjete, koji su, btw, trebali biti dobri. Na put smo krenuli u nedjelju ujutro u 5 sati. Do doma na Peci pratilo nas je stabilno vrijeme (oblačno, ali bez vjetra i padalina). Ponadali smo se da će se zadržati do kraja uspona. Dolaskom na planinarski dom, odlučili smo uspon izvršiti po "zelo zahtevnoj poti," računajući da će ovakvo stabilno vrijeme ostati. Međutim, Alpe su opet pokazale svoju prevrtljivu čud, te nas je na pola uspona počelo sustizati nevrijeme. Na vrhu nas je dočekao ledeni vjetar i snježna mećava, tako da smo se zadržali vrlo kratko - ispucao sam svega par fotki, budući da mi je snježna mećava ledila objektiv.










Lovačka kuća na putu prema planinarskom domu.



















Moja današnja ekipa iz Planiarskog kluba Ivanec.


Početak uspna na Pecu od planinarsog doma. Na polovici uspona sustiglo nas je snježno nevrijeme. Međutim, nastavili smo dalje.
































Vrh na Peci (2126m)

Zadatak izvršen - naljepnica Planinarskog kluba Ivanec na vrhu Pece.




















Zaleđeni slap

2 komentara:

  1. Ni snježno nevrijeme Vas nije sputalo, cilj je naj bitniji...
    Bravo dečki, kapa dolje :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Svaka čast! Moj bi put završio kod one fotke Dom na Peci 1665m uz nešto toplo u šalici, pa pravac natrag...dovoljno za nedjeljnu "šetnjicu"!

    OdgovoriIzbriši