subota, 11. svibnja 2013.

Planinarski put Bilogorskim stazama, travanj 2013.



Uskoro će biti mjesec dana kako smo prošli obilaznicu „Planinarski put bilogorskim stazama“, moram priznati da sam malo zakazao sa stavljanjem na blog, ali bolje ikad nego nikad.
Dakle, u organizaciji HPD „Bilogora“ Bjelovar dana 21. travnja održana ja 16. po redu manifestacija „Proljeće na Bilogori“. Lijep, suncem okupan proljetni dan, izmamio je oko dvjestotinjak planinara i zaljubljenika u prirodu da uživaju u ljepotama koje pruža taj dio Bilogore. Domaćini su, uz već tradicionalan pohod svoje planinarske obilaznice „Bilogorskim stazama“, pripremili i još dvije staze, jednu od 10,5 i drugu od 7 km.
Obilaznica „Planinarski put bilogorskim stazama“, dugačka je 11 km. ima 4 kontrolne točke i za obilazak predviđa se 3-4 sata laganog hoda, nije zahtjevna i za uspomenu se dobije značka. Najbolje je obilazak planirati iz planinarskog doma „Kamenitovac“ do kojeg se može vozilom i gdje se može nabaviti Dnevnik obilaznice, u domu se nalazi zadnja kontrolna točka, obilaznica je kružnog oblika i dobro je označena.
Nakon kraćeg pozdravnog govora predsjednika HPD – a „Bilogora“ Željka Vinkovića, upoznavanja sa stazama i vodičima krenulo se, oko deset sati, na obilazak.  Detaljan opis put, zajedno s kartom nalazi se u Dnevniku obilaznice. 

Planinarski dom Kamenitovac


Prikupljanje obilaznika.







Pozdravni govor predsjednika HPD Bilogora Željka Vinkovića.


Upoznavanje sa stazama i vodičima.























Zaselak Borovljane, prva KT kod obitelj Vukelić kbr 60.



KT br.2, Vinogradska ulica, obitelj Barešić kbr 59.








KT br. 3, selo Gornji Tomaš, kuće obitelji Stanić kbr 79.






Planinarski dom Kamenitovac, KT br. 4, završetak planinarskog puta Bilogorskim stazama.



Nema komentara:

Objavi komentar